دوره آموزشی

مجموعه دوره های همیاران خانواده


خلاصه :

دوره عمومی همیاران خانواده ویژه فعالان و کنشگران حوزه خانواده

دوره عمومی آموزش همیاران با هدف ارتقاء سطح دانش و مهارت های عمومی اصول و فنون صحیح تاثیر و نقش مثبت این عزیز در تبریز تسهیل تشکیل و تحکیم نهاد خانواده بیش از پیش موجب به نتیجه باشد.

محتوای آموزشی دوره همیاران به همت جمع کثیری از اساتید برجسته و باتجربه حوزوی و دانشگاهی تهیه و تدوین شده و در قالب بیش از ۳۰ ساعت محتوای چندرسانه‌ای با زمینه های متنی و فایلی در دسترس شرکت کنندگان قرار می گیرد.

 

سرفصلهای دوره همیاران خانواده :

1) فنون و مهارت های ارتباط با خانواده

👈 ارائه دهنده: حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر زارعی

👈 در این دوره مهارت‌های اولیه مشاوره و ارتباط با زوجین و یا افرادی که در بحث ازدواج به همیاران خانواده مراجعه می‌کنند صحبت می‌کنیم ؛ در مورد اصولی که باید در ارتباط درست با مراجعین رعایت شود نکاتی مطرح می‌شود تا زمینه ای برای ایجاد یک رابطه موفق و کنشگری موفق در ارتباط با زوجین و جوانانی که در بحث ازدواج به شما مراجعه می کنند اتفاق بیفتد.

 

2) اخلاق حرفه ای در همیاری

ارائه دهنده دکتر شمسایی

از نکاتی که در این سرفصل‌ مطرح می‌شود می توان به شاخص‌های اخلاق حرفه‌ای در مشاوره ازدواج،اخلاق حرفه‌ای به عنوان یک روانشناس، اخلاق حرفه‌ای در مداخلات بین فردی ،اصول اخلاق حرفه‌ای مثل رازداری،سودمندی،ارجاع‌دهی ،مسئولیت‌پذیری،صلاحیت‌حرفه‌ای و... اشاره کرداین نکات برگرفته شده از اقتضائات تسهیلگری در ازدواج می باشد

 

3) روش های همیاری و مددرسانی به خانواده

ارائه دهنده : دکتر خدادادی

مواردی که در این بحث مطرح می شود در بحث ضرورت توجه به همیاری در مورد اهمیت نهاد خانواده از این منظر که در شکل‌گیری هویت،منش و شخصیت افراد جامعه اثرگذار ترین محسوب می‌شود به آن پرداخته می‌شود نهاد خانواده از زمان وجود انسان‌ها وجود دارد و دیگر نهاد ها به گونه ای از دل نهاد خانواده برمی‌آیند.

در این بحث در مورد اصل پیشگیری در همیاری که باعث مفید تر شدن کنشگری همیاران خانواده میشود نکاتی بیان می‌شود و بعداز آن در مورد اهداف همیاری و مهارتها و نگرش‌های اساسی در همیاری و اصول همیاری فردی و گروهی که دانستن این موضوعات تاثیر مثبت در همیاری خانواده  دارد طرح بحث می‌شود.

 

4) واسطه گری در ازدواج

ارائه دهنده : دکتر کریمان مجد

در این قسمت درمورد بحث واسطه گری ازدواج نکاتی مطرح می شود این نکات شامل بررسی آمادگی ها در موضوع ازدواج،بررسی سلامت روان در موضوع ازدواج ، موضوع تناسب شخصیت ،آموزش چگونگی رسیدن به اهداف در مساله زندگی  و در نهایت تصمیم‌گیری در ازدواج که معیار های ازدواج برای دختر و پسری که میخواهند باهم ازدواج کنند را مشخص می‌کند.

 

5) مهارت های غنی سازی ارتباط زوجین

ارائه دهنده : دکتر خدادادی

بحث غنی‌سازی روابط زن‌و‌شوهری

کارهایی که باید انجام داد و کارهایی که نباید انجام داد تا منجر به افزایش رضایت‌مندی و خرسندی در رابطه بشود وقتی که رضایت زن‌وشوهر از رابطه خودشان افزایش پیدا می‌کند و رابطه پربارتری دارند و همه این‌ها باعث ارتقا سلامت اعضای خانواده و فرزندان و دیگر افراد جامعه می‌شود.

شرکت دراین بحث باعث ارتقا دانش ما ، ارتقا نگرش ما و نوع نگاه ما به رابطه زوج‌،بایدها و نبایدهایی که میتوان توصیه کرد تا در ابتد‌ا باعث بهبود رابطه زوج و بعد خانواده و در نهایت سلامت اجتماعی بیشتری شکل بگیرد می‌شود.

 

6) فرزندآوری و جمعیت

ارائه دهنده دکتر مروتی

در این قسمت در مورد موضوعاتی که پیرامون مساله جمعیت در کشور ما مطرح است صحبت می شود از جمله : اهمیت مساله جمعیت و ضرورت پرداختن به مساله جمعیت در کشور ما ، در مورد گستره موضوعاتی که به مساله جمعیت مربوط می باشد ، بررسی برخی شبهاتی که در ذهن عموم جامعه پیرامون بحث جمعیت و فرزندآوری وجود دارد ، معرفی مصادیق موفق کار فرهنگی و شروط موفق شدن کار فرهنگی پیرامون موضوع جمعیت .

 

7) مهارت شناسایی مشکل و ارجاع دهی

ارائه دهنده : حجت الاسلام والمسلمین دکتر حیدری

بحث مهارت شناسایی مشکل و ارجاع دهی  موضوع مهمی که در مددکاری و مشاوره ،پزشکی ، مداخلات در مشکلات و... کاربرد دارد از این منظر که بتوانیم مشکل را شناسایی کنیم اهمیت موضوع در این نکته است که بدون شناسایی درست مشکل و بدون شناسایی مساله اکر مداخله یا ارجاعی انجام بشود دچار مشکل خواهیم شد .

مهارتی است که ما بتوانیم مشکلات را شناسایی کنیم جهت جمع آوری اطلاعات و داده ها ، به درستی مداخله کنیم و یا به درستی ارجاع دهیم.

در مورد اهمییت مهارت شناسایی مشکل و ارجاع دهی بحث هایی مطرح می شود و پس از آن طی گام هایی (گام اول برقراری ارتباط حرفه ای با مراجع ، گام دوم شناسایی مشکل ، گام سوم بررسی مشکل فرد مراجع به عنوان یک فرد ) که در نهایت ما باید بتوانید در فرد مراجع کننده  به درستی مشکل را شناسایی کنیم و اگر نیاز به ارجاع دهی بود به درستی این کار را انجام دهیم.

 

8)اصول و فنون همیاری خانواده

ارائه دهنده : دکتر صدرا

در این بحث در مورد نحوه عملکرد صحیح و اثربخش همیاران خانواده در موضوع واسطه گری و یاری کردن جوانان در امر ازدواج نکاتی بیان می گردد موضوعاتی از قبیل جنگ نرم و خانواده ، چالش هایی که جامعه الان دچار آن می باشد و میتوان این چالش ها را به فرصت تبدیل کرد ، ازدواج های تقلبی ، انواع رابطه دختر و پسر ،در چه محیط هایی امکان آشنایی دختر و پسر جهت ازدواج وجود دارد ،چگونگی ایجاد انگیزه برای ازدواج ،معرفی ظرفیت های همیاری در جامعه امروزی ، استفاده درست از فضای مجازی در جهت همیاری جوانان در امر ازدواج و...

 

9)ویژگی های خانواده سالم (مطلوب)

ارائه دهنده : حجت الاسلام والمسلمین دکتر سالاری فر

ویژگی های خانواده مطلوب چیست؟ برای رسیدن به خانواده مطلوب چه راه هایی وجود دارد؟

در این مبحث تعریفی از یک خانواده سالم(مطلوب) مطرح می شود و همینطور در مورد ویژگی های خانواده سالم (مطلوب ) صحبت می شود . هدف گذاری درست همه اعضای خانواده برای تشکیل خانواده  ،ویژگیها و نقش های همه اعضای خانواده  از دیگر مباحث مطرح شده در این موضوع می باشد.

 

10) روش ها و مدل های همسان گزینی و تسهیل گری در ازدواج

ارائه دهنده : حجت الاسلام والمسلمین هوشیار

راهکارهای همیاران خانواده  برای بهبود وضعیت خانواده با کمترین نیرو و هزینه ، اهمیت خانواده ،اسناد بالا دستی در زمینه خانواده ، شاخص های خانواده ، وظایف مدیران ، ارائه مدل های واسطه گری ، تسهیل گری ، روش ها و مدل های همسان گزینی در ازدواج ، بررسی و تشریح برنامه خانواده محور بر اساس تفکر نظام مند (سازمان دهی و مدیریت دانش، نشاط و معنویت ،الگوسازی و انگیزش، آموزش عمومی،  مشاوره فردی، تسهیلگری ، همسان گزینی، فضاسازی، بهره گیری از هنر، پیوست انگاری)

 

11)ترغیب جوانان به ازدواج ، مصادیق کفویت ، کلیدهای خوشبختی

ارائه دهنده : حجت الاسلام والمسلمین دکتر فضلعلی

بیان احادیث و روایاتی که پیرامون بحث ازدواج مطرح هستند در جهت رزق و روزی و ازدواج و همینطور مفاهیم دینی که در موردد اهمیت ازدواج کردن مطرح می باشد ؛ در مورد مصادیق کفویت مطالبی بیان می شود ،این که گفته می شود زن و شوهر (دختر و پسر )کف هم هستند یعنی چه ؛ بیان راهکارهایی در جهت ارتباط صحیح و اصلاح رابطه در زمینه نقش ها و مسئولیت های زن و مرد در خانواده مطالبی بیان می شود.

 

12 ) فنون و مهارت های همسان گزینی

ارائه دهنده : حجت الاسلام والمسلمین دکتر جانباز

ازدواج و بحث تناسب یابی ، ابعاد تناسب ، اهمیت ، چگونه می توانیم در مسیر واسطه گری تناسب ها را تشخیص بدهیم؟ روش های رسیدن به تناسب گزینی آموزش تکنیک های تشخیصی همسان گزینی و معیارهای همسانی دختر و پسر ، صلاحیت های لازم و آمادگی های لازم برای ازدواج ، ویژگی های شخصیتی افراد مختلف و طریقه تناسب گزینی دختر و پسر برای ازدواج

برای درج دیدگاه باید ابتدا به عنوان کاربر به سایت وارد شده باشید.